Zekerheid voor Hollandse Kust 3+4


 
Hallo Zuid-Holland,
 
Ørsted is marktleider op het gebied van windenergie op zee. We willen ook een belangrijke rol spelen in de groene energietransitie van Nederland. 

Door de grote ambities om windenergie op zee fors uit te breiden en een groene waterstofsector te creëren, zien we Nederland als een voorloper in de transitie naar een duurzamer energiesysteem. Met onze toonaangevende ervaring en onze investeringen leveren we daar graag een bijdrage aan. We hebben met Borssele 1+2 in Nederland een goede start gemaakt. We zijn warm ontvangen in Zeeland en waarderen de samenwerking tussen Ørsted en de lokale bewoners, bedrijven, organisaties en de overheid zeer.
 
Nu is het tijd voor ons tweede windpark op zee in Nederland. We doen mee aan de tender voor het windpark Hollandse Kust Zuid 3+4. Als marktleider en door onze ongeëvenaarde staat van dienst in het op tijd en binnen budget leveren van wind op zee projecten, is Ørsted het juiste bedrijf om Hollandse Kust Zuid 3+4 te ontwikkelen en te exploiteren. We hebben de definitieve investeringsbeslissing (FID) inmiddels genomen en staan klaar om dit project met een zeer hoge mate van zekerheid -en zelfs zonder risico’s voor de Nederlandse overheid- te realiseren.
 
Nederland is een belangrijke markt voor ons. En we kijken ernaar uit om meer concurrerende schone energie, lokale banen en onze ervaring naar de regio Zuid-Holland te brengen, zoals we dat nu al in de provincie Zeeland doen.
 
Bedankt en tot ziens!
 
Henrik Poulsen
CEO Ørsted
 

Ørsted en Nederland        Ørsted en energietransitie

Lees meer 

 Ørsted en Hollandse Kust

Lees meer Ørsted en de regio

Lees meer

 

 Ørsted en Zeeland

Lees meer