Met ARK Natuurontwikkeling in zee 


Zeelessen voor het leven aan het strand van de Noordzee.


├śrsted gaat met ARK Natuurontwikkeling in zee om basisschoolkinderen uit de buurt van Rotterdam en Den Haag een onvergetelijke dag aan het strand te bezorgen en zeelessen voor het leven mee te geven.

Onze Noordzee en omringende stranden zitten vol leven en deze biodiversiteit hebben wij als mensen broodnodig om te overleven. Daarom is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd eropuit gaan om de Noordzee te verkennen, zodat ze haar indrukwekkende natuur bijtijds gaan waarderen en diens rol in het onderhouden van menselijk leven leren begrijpen.

Dit project maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking tussen Ørsted en Ark. Deze samenwerking richt zich op het verbeteren en uitbreiden van de natuur in de oceanen in samenspel met de wereldwijde transitie naar duurzame energie. 


Strandjutten en pootje baden met ARK

ARK Natuurontwikkeling organiseert al sinds 2021 met succes zeelessen bij de Noordzee voor basisschoolkinderen tussen de leeftijden van 7 en 9 uit verscheidene gemeenten in het westen van Nederland.

Tijdens deze lessen in het voor- en najaar ondernemen de kinderen activiteiten zoals strandjutten, korren met een sleepnet, schelpen bestuderen en pootjebaden in de Noordzee. Het doel van deze activiteiten is dat kinderen zich bewust worden van en zorg leren dragen voor de natuur.

Met behulp van sponsoring van Ørsted kunnen deze zeelessen in 2023 verder worden uitgebreid met lessen voor basisschoolkinderen in de gemeenten Rotterdam en Den Haag. Tijdens deze lessen zal onder andere aandacht worden besteed aan de wisselwerking tussen (de uitbreiding van) hernieuwbare energie en natuurbehoud en -herstel.

Download folder:
De Levende Noordzee

 

natuurherstel projecten verenigd koninkrijk

Herstel van de biodiversiteit van de monding van de Humber

Kwelders beplanten, zeegras herstellen, en inheemse oestersoorten uitzetten om het plaatselijke ecosysteem aan te vullen en te versterken.