Groene energie.
Prijszekerheid én duurzaamheid door een wind PPA

Met een groene CPPA garandeert u op eenvoudige wijze prijszekerheid op lange termijn en werkt u ook nog aan uw duurzaamheidsdoelen.

Neem contact met ons op

Waarom een CPPA voor windenergie op zee?

Niet alle groene stroomleveringsovereenkomsten zijn hetzelfde. Onze stroomleveringsovereenkomst voor windenergie op zee is een unieke kans om 100% hernieuwbare elektriciteit direct af te nemen van een van onze offshore windparken. U ondersteunt op een actieve manier de energietransitie, terwijl u uw energiekosten op lange termijn beschermt.

Windenergie op zee heeft zich zodanig ontwikkeld dat het kan zorgen voor voorspelbare kosten, waardoor het inmiddels betrouwbaarder is dan andere hernieuwbare technologieën.

Kies voor groen

Verminder uw CO2-footprint en speel een actieve rol in het omschakelen van de energiesector. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit voor klanten, de toeleveringsketen en belanghebbenden. Wij kunnen u helpen het verschil te maken. Als ‘s werelds meest duurzame energiebedrijf willen wij graag onze ervaring delen en ook uw bedrijf laten bijdragen.

Niet meer dan 1,5°C temperatuurstijging

Werk met experts

De optie voor een groene Corporate PPA is een strategische langetermijnkeuze voor uw bedrijf. Het levert grote voordelen op bij het beperken van prijsrisico’s. Wij hebben in uw schoenen gestaan. Wij hebben ons bedrijf succesvol omgeschakeld − van zwarte naar groene energie − en ondersteunen uw bedrijf nu graag bij uw transitie.

Omgeschakeld va 16% naar 75% windenergie

Opereer op schaal

Duizenden megawatt aan elektriciteit worden door onze windturbines gegenereerd − en we zijn bezig dit nog verder uit te breiden. Dit betekent dat we klaar zijn om bedrijven van elke omvang te ondersteunen met een groene stroomleveringsovereenkomst, zelfs bedrijven met de grootste verbruikspieken.

# 1
Ontwikkelaar van windenergie op zee

Maatwerk oplossingen

Met ons grote portfolio van bestaande en toekomstige windparken kunnen we een groene CPPA op maat maken die perfect is afgestemd op uw behoeften. Wij bieden u een scala aan mogelijkheden en kennis om u de duurzame energie te leveren die u nodig heeft.

Een wereld die volledig draait op groene energie

Betrouwbare energievoorziening

Wij weten dat een betrouwbare energievoorziening essentieel is voor uw bedrijf. Windenergie op zee is een betrouwbare bron van hernieuwbare energie voor uw groene stroomleveringsovereenkomst. Wind op zee is ook commercieel aantrekkelijk. Wij hebben een maatwerkoplossing ontwikkeld die blootstelling aan de markt wegneemt, het risico vermindert en uw rapporteerbare groene inspanningen versterkt. Ons uitgebreide aanbod aan in-house experts is ook beschikbaar om u met van alles te helpen, uiteenlopend van risicomanagement tot het verminderen van uw energieverbruik.

Wereldmarktleider
in windenergie op zee

Hoe werken onze groene stroomleveringsovereenkomsten?

Een groene stroomleveringsovereenkomst is een langetermijncontract dat rechtstreeks wordt gesloten tussen uw bedrijf en een windpark op zee. U krijgt uw elektriciteit geheel of gedeeltelijk direct van een specifieke hernieuwbare productiebron tegen een vaste prijs. Stroomleveringsovereenkomsten ondersteunen bij het stabiliseren van de energiekosten en stellen bedrijven in staat bij te dragen aan de beperking van de klimaatverandering.

Ørsted wind op zee
Groene gecertificeerde energie tegen een stabiele prijs
Uw bedrijf

Stabiele prijs, duurzame uitstraling

Bescherm uw bedrijf tegen onvoorspelbare toekomstige prijsrisico’s door middel van een vaste energieprijs voor de lange termijn.

Een groene stroomleveringsovereenkomst kan − ongeacht uw risicobereidheid, mate van flexibiliteit of strategie − op maat worden gemaakt, met de focus op de gebieden die het belangrijkst zijn voor uw bedrijf.

Prijs groene PPA Marktprijs

Energieprijs

Tijd

Marktleider in windenergie op zee.

Windenergie op zee is cruciaal voor het toekomstige energiesysteem van Nederland; het is duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar. Onze groene stroomleveringsovereenkomst stelt Nederlandse bedrijven in staat om de ontwikkeling van wind op zee te ondersteunen met behulp van langlopende contracten met een vaste prijs. Ons Borssele windpark is eind 2020 gereed en is ook voor uw bedrijf een mooie kans om deel uit te maken van de groene energietransitie, terwijl uw energieprijsrisico op langere termijn wordt verminderd.

Wij bieden nu groene stroomleveringsovereenkomsten over de gehele wereld en in Europa; in Engeland, Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken.

Doe met ons mee en creëer een groenere toekomst.

  • In bedrijf
  • In uitvoering
  • In ontwikkeling

Groene energie, op een slimme manier afgenomen

Groene energie is onze kernactiviteit. Als's werelds meest duurzame energiebedrijf hebben wij de omvang en ervaring om een groene stroomleveringsovereenkomst te bieden waarop uw bedrijf kan vertrouwen. In 2025 hebben wij ons windenergie op zee vermogen uitgebreid tot 12,8 GW en zijn we wereldwijd forse investeringen aangegaan in groene energie. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze windparken door heel Europa – en daarbuiten – kunnen voorzien in uw wereldwijde energiebehoefte.

Ontdek waarom Ørsted de natuurlijke keuze is voor uw groene stroomleveringsovereenkomst