Informatie voor leveranciers

Regionale economie en leveranciers

Goede relaties met capabele, concurrerende en innovatieve leveranciers zijn essentieel om projecten succesvol te realiseren.

Ørsted zet zich op alle plekken waar we actief zijn in voor een goede samenwerking met de lokale gemeenschap. Dat draagt bij aan de lokale economie.

Wij selecteren hoofdleveranciers voor specifieke onderdelen en diensten, zoals de turbines of de installatie van de kabels. Die aanpak heeft gezorgd voor kostenreductie en schaalvoordelen. Onze hoofdleveranciers, zoals Siemens Gamesa voor de turbines voor het windpark Borssele 1&2, onderschrijven en ondersteunen ons streven naar kostenreductie. Onze inkoopprocedure is gebaseerd op de volgende principes:

Procurement principles ensuring responsible sourcing
Timeline Borssele 1 & 2

Deze tijdlijn geeft een overzicht van wanneer de verschillende aanbestedingen plaatsvinden om leverancier van Ørsted of leverancier van één van onze leveranciers te worden. 

Ørsted beslist niet over wie de leveranciers van onze leveranciers worden. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om voor onze leveranciers voor Borssele 01+02 te gaan werken, worden van harte aangemoedigd om met hen contact op te nemen.

 

Onderdeel
Leverancier
Windturbines Siemens Gamesa
Installatie windturbines
GeoSea
Leveren funderingen
Sif, EEW SPC, EEW OSB, Bladt
Installatie funderingen
GeoSea
Leveren kabels
Nexans
Installatie kabels
Van Oord
Bouw onderhoudsbasis
Cordeel

Inkoop - Hoe

Bij Ørsted weten we dat leveranciers een essentieel onderdeel zijn van ons succes als marktleider in de offshore windindustrie. Daarom hechten we veel waarde aan goede relaties met onze leveranciers en verwelkomen we graag nieuwe leveranciers om deel uit te maken van onze keten van leveranciers. Onze inkoopprocessen worden verder beschreven op: https://orsted.com/en/About-us/Procurement 

Registratie als mogelijke leverancier

Ørsted heeft een registratieformulier voor geïnteresseerde leveranciers (alleen directe/
tier 1-leveranciers): https://orsted.com/en/About-us/Procurement/Supplier-registration. Let op: een registratie als geïnteresseerde leverancier is geen garantie om te worden uitgenodigd voor een aanbesteding of werk toegekend te krijgen. Een registratie maakt een bedrijf alleen zichtbaar voor Ørsted en de geregistreerde contactgegevens kunnen worden gebruikt wanneer we op zoek zijn naar nieuwe potentiële leveranciers.

Voor Borssele 01 + 02 specifiek is het belangrijk om:
1. "EU" te kiezen als geografisch gebied
2. "Other (Wind)" als Product-Service te kiezen.
Neem een beschrijving op in het tekstvak (* other, please specify scope) en begin de tekst met ‘NL’.

Vele bedrijven en organisaties nemen contact met ons op en willen graag voor ons werken. Houd er daarom rekening mee dat registratie niet betekent dat Ørsted gegarandeerd contact opneemt. Dat gebeurt alleen als Ørsted mogelijk gebruik wil maken van uw producten of diensten.

Aanbesteding – Aankondigingen

De aankondigingen die op deze site worden gepubliceerd, vormen geen uitputtende lijst van alle aanbestedingen voor het project Borssele 01+02. Dergelijke aankondigingen kunnen ook in andere processen worden gepubliceerd. De inkoopprocessen worden verder beschreven op: https://orsted.com/en/About-us/Procurement 

Aanbesteding – Documenten

Presentatie Energy Port Zeeland op 1 november 2018 (pdf) (Engels)

Presentatie evenement voor leveranciers op 25 oktober 2017 in Zeeland (pdf) (Engels)