Over Ørsted

Ørsted staat voor een wereld die volledig draait op groene energie


Ørsted is marktleider op het gebied van windparken op zee en Ørsted heeft de kennis en ervaring om Nederland te helpen met de energietransitie. Wij ondernemen concrete actie en bieden duurzame energieoplossingen om onze visie te realiseren - een wereld creëren die volledig op groene energie draait.

Borssele 1&2 is ons eerste windpark op zee in Nederland. Het park is volledig operationeel en met een capaciteit van 752 MW aan groene energie kan dit windpark een miljoen Nederlandse huishoudens draaiende houden.

Naast wind op zee zijn we ook bezig met de ontwikkelen van groene waterstof. Groene waterstof is nodig om de CO2-uitstoot van de Nederlandse industrie te reduceren. Met groene waterstof kunnen we verschillende industriële processen op groene energie laten draaien. Het komende decennium wordt cruciaal: groene waterstof moet opgeschaald worden en kosten moeten worden verlaagd.

Laten we samen een Nederland creëren dat draait op groene energie

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Ørsted in Nederland? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Ook op social media kunt u meer lezen over onze activiteiten: Nederlandstalig op Twitter en Instagram en Engelstalig op FacebookLinkedIn en YouTube