Leverancier worden


Goede relaties met capabele, concurrerende en innovatieve leveranciers zijn essentieel om projecten succesvol te realiseren. 

Ørsted zet zich op alle plekken waar we actief zijn in voor een goede samenwerking met de lokale gemeenschap. Dat draagt bij aan de lokale economie. Bij ons windpark Borssele 1&2 hebben we samengewerkt met verschillende Nederlandse bedrijven, zoals Fugro en Boskalis (bodemonderzoek), Cordeel (bouw onderhoudslocatie), Sif (funderingen) en Van Oord (installatie kabels).  

Wij selecteren hoofdleveranciers voor specifieke onderdelen en diensten, zoals de turbines of de installatie van de kabels. Die aanpak heeft gezorgd voor kostenreductie en schaalvoordelen. Onze hoofdleveranciers contracten hun eigen leveranciers en onderschrijven en ondersteunen ons streven naar kostenreductie.   

Onze inkoopprocedure is gebaseerd op de volgende principes: 

Procurement principles ensuring responsible sourcing

Het onderdeel Offshore Wind Procurement van Ørsted is verantwoordelijk voor de aanbesteding van (nieuwe) leveranciers voor onze windparken op zee. Dit loopt niet via de verschillende ‘markten’, zoals Ørsted Nederland.

Klik hieronder voor meer informatie over hoe bedrijven leverancier van Ørsted kunnen worden.

Klik hier

 

Werken bij Ørsted