Corporate PPA

Creëer met groene energie commercieel voordeel met een corporate PPA

Voorzie in de energiebehoefte van uw bedrijf met hernieuwbare energie tegen een duurzame prijs


Krijg op de lange termijn controle over uw energiekosten door een zakelijke koopovereenkomst voor groene stroom aan te gaan met ‘s werelds duurzaamste energiebedrijf.

Wat is een koopovereenkomst voor stroom?


De zakelijke koopovereenkomsten (Corporate Power Purchase Agreements, of PPA's) van Ørsted zijn langlopende leveringscontracten voor hernieuwbare energie tegen een vaste prijs, waardoor u zekerheid krijgt over uw energiekosten en de oorsprong van uw stroom.


Groene stroom van onze wind- en zonneparken
Voor onze PPA's maken wij bij Ørsted slechts gebruik van de opbrengst van onze eigen hernieuwbare energievoorzieningen, zoals offshore of onshore windparken of zonneparken.

DE VOORDELEN VAN EEN Ørsted PPA

Kiezen voor groene stroom heeft duurzame, maatschappelijke en commerciële voordelen voor bedrijven.

Een Ørsted PPA heeft veel voordelen voor uw bedrijf, zowel op financieel als op duurzaam niveau.

Uw bijdrage aan een groenere toekomst
Door een PPA met Ørsted te sluiten, ondersteunt u onze missie om hernieuwbare energie over de hele wereld uit te bouwen en op te schalen. Afhankelijk van het type overeenkomst garandeert uw Ørsted PPA de vraag naar de opbrengst van een van onze bestaande hernieuwbare energievoorzieningen. Daarnaast kan een PPA ook helpen om een nieuw project financieel mogelijk te maken te maken, waardoor u een bijdrage levert aan het vergroten van de totale hernieuwbare energiecapaciteit.

Erkenning voor het behalen van hernieuwbare elektriciteitsdoelstellingen kan ook de reputatie en de naamsbekendheid van een organisatie vergroten en bijdragen aan hun publieke duurzaamheidsdoelstellingen.

Voor de zakelijke PPA's van Ørsted wordt voor 100% gebruik gemaakt van hernieuwbare energievoorzieningen, zoals een offshore windpark, waardoor u gegarandeerd bent van stabiele, schone stroom.

Hoe werkt een CPPA?


Door een PPA met Ørsted af te sluiten, ontstaat een relatie tussen uw bedrijf en een van onze groene energiebronnen. Deze overeenkomsten hebben doorgaans een duur van 10-20 jaar en garanderen u van een bepaald volume aan groene stroom tegen een vaste prijs. U kunt ervoor kiezen om uw volledige energiebehoefte met groene energie te voldoen, maar dit hoeft niet.

  • Een hernieuwbare PPA is een langlopend energiecontract tussen een klant en Ørsted.
  • De klant koopt hernieuwbare stroom en zogeheten Garantie van Oorsprong (GO) in voor een van onze hernieuwbare energievoorzieningen.
  • De klant ontvangt het overeenkomstige aantal GO’s om te verifiëren dat de gekochte stroom afkomstig is van dezelfde hernieuwbare bron.
  • GOs ondersteunen de scope 2 Broeikasgasemissie-rapportage van een bedrijf.

Een band met een van onze groene voorzieningen


De band tussen onze groene energievoorziening en uw bedrijf bestaat niet uit een directe, fysieke verbinding. Met een PPA garandeert u dat de stroom die u van het net afneemt kan worden getraceerd naar een specifiek wind- of zonnepark waar eenzelfde hoeveelheid stroom is opgewekt. Dit blijkt uit de GO-certificaten, die we uitgeven voor elke gegenereerde MWh.

Een groene PPA is meer dan een certificaat
Hoewel u ook GO-certificaten kunt kopen om uw energieconsumptie af te dekken, schommelt de prijs van deze certificaten net zo hevig als de energiemarkt zelf. Met een Ørsted-PPA, betaalt u daarentegen een vaste prijs voor elke gecertificeerde MWh die we u leveren, zodat u precies weet wat u de komende tien jaar of langer aan uw groene stroom zult uitgeven.

De zakelijke PPA's van Ørsted worden geleverd met een Garantie van Oorsprong-certificaat voor elke MWh die u inkoopt. De certificaten bewijzen dat de ingekochte elektriciteit hernieuwbaar is en afkomstig is van een specifieke hernieuwbare energievoorziening, zoals een wind- of zonnepark, waarmee u uw scope 2 broeikasgasemissie-rapportage ondersteunt.

Met onze huidige en aankomende duurzame energieprojecten kunnen we bij Ørsted uw overeenkomst zo opbouwen dat deze perfect aansluit bij uw energiebehoefte en doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie.

Met grote macht komt groene verantwoordelijkheid
Wanneer u ervoor kiest om in zee te gaan met Ørsted, zet u een positieve stap en laat u zien dat u de wereldwijde transitie naar een betere energietoekomst ondersteunt.

ONZE ZAKELIJKE PPA-PARTNERS

Maak kennis met onze zakelijke PPA-partners

Ørsted werkt samen met verscheidene grote bedrijven over de hele wereld en in verschillende industrieën, waaronder een van de grote vier van de tech-sector, via zakelijke inkoopovereenkomsten voor stroom (Power Purchase Agreements, of PPA's).

De rol van uw energieleverancier
Door een PPA aan te gaan met Ørsted hoeft u niet over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Met een zogeheten sleeved PPA, kunt u uw huidige energieleverancier behouden of in de toekomst overstappen naar een andere partij. Met dit type overeenkomst verzorgt uw leverancier de uiteindelijke vormgeving en levering van de stroom, terwijl wij de opwekking, prijs en certificering op ons nemen.

Grensoverschrijdende PPA's
Als uw bedrijf in meerdere landen actief is, of in een land zonder Ørsted wind- of zonnepark in de buurt, is het mogelijk om in uw zakelijke energiebehoeften te voorzien met een grensoverschrijdende PPA. Omdat veel nationale energienetwerken onderling verbonden zijn, zijn we vaak in staat om stroom die in het ene land wordt opgewekt naar een ander land te vervoeren voor verbruik.

Neem contact op met ons

Als u vragen heeft over een koopovereenkomst voor groene stroom van Ørsted en hoe dit uw bedrijf kan helpen, neem dan contact met ons op.

PPA's van de toonaangevende offshore windleverancier


We bieden groene zakelijke PPA's in Europa, Noord-Amerika en de Azië-Pacificregio.

Onze corporate PPA-partners

Lees meer over de bedrijven die onze visie delen om een wereld te creëren die volledig draait op groene energie.

Casestudy’s

 Lees de motivaties van onze partners om voor Ørsted te kiezen om in hun groene energiebehoeften te voorzien.