Northumbrian Water
case study

Een schonere toekomst


Met een zakelijke koopovereenkomst voor stroom wist ook Northumbrian Water haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en kosten te besparen.

Achtergrond

Als marktleider levert Northumbrian Water Group zowel water- als rioleringsdiensten aan 2,7 miljoen klanten in het noordoosten van Engeland, onder de noemer van Northumbrian Water. Het bedrijf voorziet ook 1,8 miljoen klanten in het zuidoosten van Engeland van waterdiensten, onder de noemer van Essex en Suffolk Water.

Northumbrian Water is door het Ethisphere Institute uitgeroepen tot 's werelds meest ethische waterbedrijf en zet zich in voor duurzaamheid. Als grote energieafnemer is groen, duurzaam energieverbruik een essentieel aspect van de visie van Northumbrian Water: de ambitie is om nationale marktleider te worden in het leveren van uitstekende, duurzame water- en afvaldiensten, tegen een eerlijke prijs.


De uitdaging

Northumbrian Water heeft al een ambitieuze strategie voor duurzame en hernieuwbare energie. Met zonne-energie, waterenergie, gas-to-grid en geavanceerde energieopwekking door middel van anaërobe vergisting op  locatie voldoet het bedrijf al deels aan de eigen energiebehoefte. Om aan de extra energiebehoeften te voldoen, werkte het bedrijf al samen met Ørsted om hun Britse vestigingen 100% hernieuwbare elektriciteit te leveren.

Om de doelstellingen en ambities voor de komende 25 jaar te behalen, was echter een innovatieve langetermijnaanpak nodig om de efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen en waarde te leveren aan de klanten van Northumbrian Water.


Deze zakelijke PPA is niet alleen een primeur in het VK, maar sluit ook perfect aan bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. De langdurige stabiliteit is fantastisch voor ons en is daarnaast geweldig nieuws voor onze klanten en belanghebbenden, omdat het de operationele kosten verlaagt zonder onze resultaten in gevaar te brengen. Graham Southall


Graham Southhall
Group Commercial Director, Northumbrian Water Ltd.

TRANSFORMATIES AAN DE KUST

Transformaties aan de kust in het VK

We hebben geholpen kustgemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk te transformeren door te investeren in lokale faciliteiten, het creëren van hooggeschoolde banen en de ontwikkeling van concurrerende, lokale exportketens.

De oplossing

Ørsted heeft Northumbrian Water voorzien van een tienjarige CPPA, een primeur in het Verenigd Koninkrijk. Met deze overeenkomst haalt Northumbrian Water 30% van haar hernieuwbare stroom rechtstreeks uit het offshore windpark Race Bank, voor de kust van Norfolk.

De overeenkomst zorgt er niet alleen voor dat Northumbrian Water haar transitie naar hernieuwbare stroom kan voortzetten, maar verlaagt ook de bedrijfskosten door middel van een langdurige vaste prijs voor elektriciteit. De overeenkomst voorziet ook in een innovatieve balanceringsdienst voor windproductie, zodat de elektriciteit aan Northumbrian Water kan worden geleverd op basis van hun bestaande leveringsovereenkomst.

Door hernieuwbare energie uit een specifiek windpark te halen, ondersteunt Northumbrian Water de ontwikkeling van nieuwe hernieuwbare energieopwekking. Dankzij de Garantie van Oorsprong-certificaten voor hernieuwbare elektriciteit, kan het bedrijf nul CO2-emissies voor deze stroom rapporteren. 

Northumbrian Water zakelijke PPA belangrijkste wapenfeiten
Looptijd
10 jaar vanaf 2019

Totaal volume
100 GWh per jaar

Windpark
Race Bank, tussen de kust
van Lincolnshire en Noord-Norfolk
Zakelijke PPA's - de voordelen

Budgetzekerheid

Zet uw energieprijzen vast door middel van een overeenkomst van vier jaar of langer.


Verminderd risico

Bescherm uw bedrijf tegen schommelende energieprijzen in een volatiele markt.


Verduurzaming

Steun voor de ontwikkeling van hernieuwbare energieopwekking zonder investeringen of kosten vooraf: een impuls voor MVO en een belangrijke bijdrage aan nationale emissiereductiedoelstellingen.


Naleving

Voldoe aan de rapportagevereisten van RE100 en UN Global Compact. Dankzij de Garantie van Oorsprong-certificaten voor hernieuwbare elektriciteit kunt u nul CO2-emissies rapporteren

 

ONZE ZAKELIJKE PPA-PARTNERS

Onze zakelijke PPA-partners

Verscheidene bedrijven zijn u al voorgegaan en hebben voor Ørsted gekozen om in hun groene energiebehoefte te voorzien. Maak kennis met onze partners en ontdek waarom zij hebben gekozen om samen te werken met 's werelds meest duurzame energiebedrijf.

Danfoss

Toonaangevende fabrikant van energie-efficiënte oplossingen. Danfoss zal hernieuwbare stroom afnemen van ons Deense offshore windpark Horns Rev 2.

Covestro

Toonaangevende polymeerproducent in de wereld. Covestro gaat stroom afnemen van het geplande Borkum Riffgrund 3 offshore windpark in Duitsland.

Northumbrian Water

Northumbrian Water Group gaat een derde van haar vraag naar hernieuwbare energie afnemen van het offshore windpark Race Bank in het Verenigd Koninkrijk.

Nestle VK & I

Eten & drinken, voeding, gezondheid & wellness multinational. Nestle bereikte zijn doelstelling van 100% hernieuwbare energie met een groene PPA.

Neem contact op met ons

Als u vragen heeft over een koopovereenkomst voor groene stroom van Ørsted en hoe dit uw bedrijf kan helpen, neem dan contact met ons op.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.