De voordelen van een Ørsted PPA


Een Ørsted PPA heeft veel voordelen voor uw bedrijf, zowel op financieel als op duurzaam niveau.


Verminder uw CO2-voetafdruk

Steeds meer bedrijven over de hele wereld verbinden zich ertoe om stroom uit hernieuwbare energiebronnen te gebruiken. Een manier om dit te bereiken is door een PPA af te sluiten. Stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen is verantwoordelijk voor 75% van de wereldwijde CO2-uitstoot, dus door op lange termijn over te schakelen op de hernieuwbare energie van Ørsted, geeft u een duidelijk signaal af dat u onze visie steunt en gelooft in een wereld die volledig draait op groene energie.


Garandeer naleving en verbeter uw duurzaamheidsprofiel

Steeds meer klanten, aandeelhouders, medewerkers en ketenpartners verwachten dat uw bedrijf duurzaam te werk gaat. Daarnaast hebben honderden van 's werelds meest toonaangevende bedrijven toegezegd zich te houden aan de strenge rapportage- en nalevingsnormen van regelingen zoals het Carbon Disclosure Project (CDP), RE100 en het UN Global Compact.

Met een zakelijke PPA kan uw bedrijf aantonen dat uw energievoorziening geheel of gedeeltelijk gegarandeerd wordt gedekt door gelijkwaardige groene energieproductie, bijvoorbeeld opgewekt door een wind- of zonnepark.

Erkenning voor het behalen van hernieuwbare elektriciteitsdoelstellingen kan ook de reputatie en de naamsbekendheid van een organisatie vergroten en bijdragen aan hun publieke duurzaamheidsdoelstellingen.

Maak kennis met onze zakelijke PPA-partners

Uw vragen beantwoord

Ontdek alles wat u moet weten over PPA's.
Sluit aan bij een ervaren partner

Ørsted is een van 's werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van hernieuwbare energie en een wereldleider in offshore wind. We staan in de ranglijst van als één van de meest duurzame bedrijven in de Global 100 Index van Corporate Knights.

We bouwden 's werelds eerste en grootste offshore windparken en hebben tientallen jaren ervaring in het bouwen, bezitten en exploiteren van windparken over de hele wereld.

We hebben PPA's geleverd aan toonaangevende klanten, waaronder Amazon, Danfoss, Covestro, Nestle, en zelfs de grootste hernieuwbare PPA ooit met TSMC. Door een PPA af te sluiten met Ørsted, komt u tijdens de volledige samenwerking in contact met echte experts.

Kredietwaardigheid

Ørsted A /S en Ørsted Salg & Service A / S worden elk beoordeeld door Moody's, en Ørsted A / S wordt ook beoordeeld door Standard & Poor's en Fitch. Bekijk onze kredietratings en ESG-ratings.

Schaal en flexibiliteit

Tegen 2030 streven we ernaar om 50 GW geïnstalleerde capaciteit te bereiken in verscheidene regio's en door middel van verscheidene technologieën. Dit betekent dat we PPA's kunnen afstemmen op een breed scala aan bedrijfstypen in verschillende regio's, ofwel met bestaande faciliteiten of met nieuwe faciliteiten waarvoor verdere investering benodigd is.

Zekerheid in het budget

Een PPA heeft doorgaans een looptijd van 10-20 jaar en biedt zekerheid op lange termijn die niet kan worden bereikt door het kopen van certificaten, zoals Garanties van Oorsprong (GO's), die niet aan een PPA zijn gekoppeld. Een zakelijke PPA beschermt uw bedrijf tegen schommelende energieprijzen in een volatiele markt door de energieprijzen gedurende de hele overeenkomst vast te stellen.

Additionaliteit

Het aangaan van een zakelijke inkoopovereenkomst voor stroom (corporate PPA) op de lange termijn stelt een bedrijf in staat om zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot en daarnaast nieuwe en beginnende projecten voor hernieuwbare opwekking te ondersteunen door de prijs die ze betalen voor stroom. Dit zal resulteren in de opwekking van extra hernieuwbare energie aan het net, wat zal bijdragen aan de bestrijding van klimaatverandering en de energietransitie. Door de ontwikkeling van een nieuwe vermogensbron voor hernieuwbare energie te ondersteunen, kunnen bedrijven laten zien dat ze vooroplopen op het gebied van duurzaamheid door hun CO2-voetafdruk te verkleinen en laat de organisatie duidelijk blijken de uitbreiding van hernieuwbare energie voor te staan door meer te doen dan nodig is.

ONZE ZAKELIJKE PPA-PARTNERS

Onze zakelijke PPA-partners

Verscheidene bedrijven zijn u al voorgegaan en hebben voor Ørsted gekozen om in hun groene energiebehoefte te voorzien. Maak kennis met onze partners en ontdek waarom zij hebben gekozen om samen te werken met 's meest duurzame energiebedrijf in Europa.

Neem contact op met ons

Als u vragen heeft over een koopovereenkomst voor groene stroom van Ørsted en hoe dit uw bedrijf kan helpen, neem dan contact met ons op.