Onze zakelijke PPA-partners


Lees meer over de bedrijven die onze visie delen om een wereld te creëren die volledig draait op groene energie.


Ørsted tekende in 2019 haar allereerste koopovereenkomst voor windenergie op zee met waterbedrijf Northumbrian Water in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien zijn we samenwerkingen aangegaan met verscheidene grote bedrijven over de hele wereld en in verschillende industrieën, waaronder een van de grote vier van de tech-sector, via zakelijke koopovereenkomsten voor stroom (Power Purchase Agreements, of PPA's).

 

Google

Google zet zich nog meer in voor een 24/7 koolstofvrij energieverbruik met een CPPA van Ørsted's geplande offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 3 in het Duitse deel van de Noordzee.

REWE/EHA

REWE Groep, een van Duitslands grootste detailhandelaren in levensmiddelen, gaat 100 MW groene stroom afnemen van het toekomstige Duitse offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 3.

BASF

BASF, 's werelds grootste chemiebedrijf, heeft een PPA voor 25 jaar ondertekend om 186 MW af te nemen van het toekomstige Duitse offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 3.

Danfoss

Toonaangevende fabrikant van energie-efficiënte oplossingen. Danfoss zal hernieuwbare stroom afnemen van ons Deense offshore windpark Horns Rev 2.

Covestro

Toonaangevende polymeerproducent in de wereld. Covestro gaat stroom afnemen van het geplande Borkum Riffgrund 3 offshore windpark in Duitsland.

Northumbrian Water

Northumbrian Water Group gaat een derde van haar vraag naar hernieuwbare energie afnemen van het offshore windpark Race Bank in het Verenigd Koninkrijk.

Nestle VK & I

Eten & drinken, voeding, gezondheid & wellness multinational. Nestle bereikte zijn doelstelling van 100% hernieuwbare energie met een groene PPA.

Amazon

Technologiegigant Amazon heeft Europa's grootste offshore windenergie-aankoopovereenkomst met Ørsted ondertekend.

TSMC

Halfgeleiderfabrikant TSMC gaat de volledige productie van Greater Changua 2B &4 in Taiwan afnemen in het kader van 's werelds grootste op hernieuwbare energie gebaseerde PPA.

Microsoft Corporation

Microsoft gaat zonne-energie afnemen van Ørsted's Old 300 zonne-energiecentrum in Texas.

Royal DSM

Koninklijke DSM, een bedrijf dat zich richt op gezondheid, voeding en biotechnologie, gaat hernieuwbare energie afnemen van Ørsted's geplande zonne-energieproject in Texas.

MSD

Het biofarmaceutische bedrijf MSD gaat energie afnemen van het Armadillo Solar Center in Navarro County, Texas.

 

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson gaat energie afnemen van Sparta Solar in de Amerikaanse staat Texas en van de 2 windparken op land van Kilgarvan & Booltiagh 1 in Ierland.

Nucor

Staalfabrikant Nucor heeft een langetermijnovereenkomst getekend om energie te kopen van het Western Trail onshore windproject in Texas, VS.

Target & Hormel Foods

Wereldwijd voedingsbedrijf Hormel Foods en de Amerikaanse retailer Target kopen hernieuwbare energie in van Haystack Wind, Nebraska, VS.

PepsiCo

Het wereldbekende voedsel- en drankbedrijf PepsiCo koopt hernieuwbare energie in van Haystack Wind, Nebraska, VS.
 
DE VOORDELEN VAN EEN Ørsted PPA

Kiezen voor groene stroom heeft duurzame, maatschappelijke en commerciële voordelen voor bedrijven.

Een Ørsted PPA heeft veel voordelen voor uw bedrijf, zowel op financieel als op duurzaam niveau.

Neem contact op met ons

Als u vragen heeft over een koopovereenkomst voor groene stroom van Ørsted en hoe dit uw bedrijf kan helpen, neem dan contact met ons op.