Marktleider wind op zee


Ørsted is marktleider op het gebied van windparken op zee. Windpark Borssele 1&2 is in Nederland gebouwd.


Ørsted is marktleider op het gebied van windparken op zee. Wind op zee speelt een belangrijke rol in de transitie naar groene energie. En het heeft wereldwijd een enorm potentieel - een potentieel dat Ørsted wil realiseren door onze wind op zee activiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië uit te breiden. Bij Ørsted hebben we ‘s werelds eerste windpark en ‘s werelds meeste windparken gebouwd. Dit maakt ons wereldwijd marktleider in wind op zee.

Wind op zee in Nederland
Nederland wil in 2023 in totaal bijna 4,5 GW aan windenergie op zee operationeel hebben. Ørsted onderschrijft de Nederlandse ambities van harte. De Noordzee is erg geschikt voor het ontwikkelen van windenergie op zee. Er staat veel wind en de condities van de bodem zijn goed. Nederland heeft bovendien een sterke keten van bedrijven en producenten op het gebied van windenergie op zee.

Onze offshore windparken
Als marktleider hebben wij meer offshore windparken gebouwd dan enige andere ontwikkelaar ter wereld. Onze windparken zijn overal ter wereld te vinden, voor de kusten van de VS, Taiwan, Denemarken, Duitsland, het VK en Nederland.

Bekijk de kaart om te zien waar onze offshore windparken zijn gebouwd

Een duurzaam energiebedrijf dat klimaatactie onderneemt
Bestrijding van klimaatverandering is de kern van onze activiteiten als duurzaam energiebedrijf. Maar één energiebedrijf alleen kan de klimaatcrisis niet oplossen. De wetenschap stelt dat we voor 2030 onze wereldwijde koolstofuitstoot tenminste moeten halveren om een klimaatramp te voorkomen, maar de uitstoot blijft elk jaar stijgen. Laten we samenwerken om klimaatmaatregelen te nemen. Lees meer over de acties die Ørsted neemt als duurzaam energiebedrijf

 

Insights

Wij bieden inzichten en inspiratie voor iedereen die de stap naar een wereld die volledig op groene energie draait beter wil begrijpen.