DONG Energy kiest Vlissingen voor Borssele 1&2

DONG Energy en Zeeland Seaports hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het windpark Borssele 1&2. DONG Energy wil de bouw en het onderhoud van het windpark uitvoeren vanuit Vlissingen Buitenhaven. DONG en Zeeland Seaports hebben afgesproken om de exacte locatie en voorwaarden de komende maanden verder uit te werken. Een definitieve overeenkomst wordt getekend als er overeenstemming is over alle voorwaarden.

Borssele 1&2 wordt één van de grootste windparken in de wereld (752MW) en heeft een goede basis nodig voor het onderhoud en de operatie van het windpark. DONG Energy heeft soortgelijke onderhoudsbases ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken.

Jasper Vis, directeur Nederland van DONG Energy: “We zijn met open armen door Zeeland ontvangen na het winnen van de aanbesteding voor Borssele 1&2. We zien ernaar uit om ons in Zeeland te vestigen en bij te dragen aan de regionale economische ontwikkeling en de werkgelegenheid op lange termijn. We zullen met bedrijven uit de regio en onze buren in gesprek gaan om te kijken naar mogelijkheden om samen te werken.”

Claus Bøjle Møller, programmadirecteur van het windpark Borssele 1&2: ”Zeeland Seaports heeft een uitstekende infrastructuur, zowel op land als op zee. Daarmee is het een goede keuze voor de bouw en het onderhoud van ons windpark.”

Neem voor meer informatie contact op met:

Ørsted Nederland – Communicatie
Stefan de Bruijn
+31 6 15 18 62 00

Klik hier voor de pdf hier