Samenwerkingsovereenkomst Scalda en Ørsted

De Zeeuwse onderwijsinstelling Scalda en energiebedrijf Ørsted hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De instelling voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie en het energiebedrijf gaan samenwerken op het gebied van onderwijs voor windenergie op zee. Ørsted gaat voor de Zeeuwse kust het windpark Borssele 1+2 bouwen.

Scalda en Ørsted hebben afgesproken dat het energiebedrijf gastcolleges gaat geven, bedrijfsbezoeken organiseert en stageplekken creëert. Ook wordt Ørsted adviseur van Scalda bij het opzetten van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Wind op Zee binnen het mbo.

Véronique van de Reijt, directeur Techniek en Maritiem van Scalda: “Inspelen op belangrijke regionale ontwikkelingen in Zeeland, zoals windenergie, is een belangrijk speerpunt van Scalda. Dat doen we altijd in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De samenwerking met Ørsted is daar een mooi voorbeeld van.” 

Jasper Vis, directeur Nederland van Ørsted: “Als internationaal marktleider wind op zee leveren wij uiteraard graag een bijdrage aan het creëeren van goed vakonderwijs voor de windenergie sector. Natuurlijk doen we dat graag in Zeeland, want de komende jaren zijn er juist in Zeeland goede vakmensen nodig, zoals onderhoudspersoneel voor de Borssele windparken.”

Neem voor meer informatie contact op met:

Woordvoerder Nederland van Ørsted
Stefan de Bruijn
communicatie@orsted.com
+31 6 15 18 62 00