Jasper Vis vertrekt bij Ørsted Nederland,  Steven Engels nieuwe directeur

Jasper Vis vertrekt per 1 oktober 2018 als directeur Nederland van Ørsted. Hij wordt opgevolgd door Steven Engels. De nauwe samenwerking tussen Vis en Engels tijdens de laatste vier jaar heeft geleid tot een succesvolle toetreding tot de Nederlandse markt door Ørsted Wind Power. Ørsted won de aanbesteding van windpark Borssele 1+2, dat het grootste windpark op zee van Nederland wordt.

Steven Engels

Vis, die sinds 2012 voor Ørsted (voorheen DONG Energy) werkt, is toe aan een nieuwe uitdaging: “Als wereldwijd marktleider wind op zee heeft Ørsted nu ook in Nederland een goede entree gemaakt. We liggen goed op koers met de voorbereidingen en werkzaamheden voor ons windpark Borssele 1+2. Na zes jaar is het voor mij tijd voor een volgende stap.”

Steven Engels (1981) volgt Jasper Vis op als directeur Nederland. Engels wordt daarnaast als general manager West-Europa (Nederland, België, Frankrijk) verantwoordelijk voor de marktontwikkeling van Ørsted in dit deel van Europa. Vis: “Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren met Steven samengewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij op een uitstekende manier Ørsted in Nederland zal gaan leiden en ook de organisatie in West-Europa verder zal brengen.”

Engels dankt Vis voor zijn jarenlange inzet voor Ørsted: “Onder leiding van Jasper heeft Ørsted in Nederland een succesvolle start gemaakt. Jasper heeft Ørsted op de kaart gezet en gezorgd voor prima contacten met bestuurders, politici en ambtenaren en de wind op zee sector. Los van die verdiensten kijk ik ook met veel genoegen terug op een jarenlange prettige samenwerking.”

Als nieuwe directeur heeft Engels drie speerpunten: “Allereerst willen we natuurlijk Borssele 1+2 op een succesvolle manier realiseren, zodat we vanaf 2020 een miljoen Nederlandse huishoudens van groene elektriciteit kunnen voorzien. Daarnaast ga ik me richten op verdere groei van Ørsted in Nederland en andere landen in West-Europa. Tot slot is het verder uitbouwen van de interne organisatie van belang, om die verdere groei mogelijk te maken.”
 

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771