SIF, EEW SPC, EEW OSB en Bladt Industries leveren funderingen Borssele 1+2

Ørsted heeft de leveranciers gekozen voor de monopiles en transition pieces voor windpark op zee Borssele 1+2. Sif en EEW SPC leveren allebei de helft van de 94 monopiles voor de Siemens Gamesa 8 MW-turbines. Bladt Industries en EEW OSB leveren 35 transition pieces. De overige 24 transition pieces worden later dit jaar gecontracteerd.

 

Henrik Egholm, EPC-directeur Borssele 1+2 van Ørsted: "Met Sif, EEW SPC, EEW OSB en Bladt hebben we een sterke mix van lokale en internationale leveranciers. We zijn erg blij om voor de eerste keer met SIF te werken. Het is een bekwame én ervaren Nederlandse leverancier, waar we nog niet eerder mee hadden gewerkt.”

 

Steven Engels, General Manager Continental Western Europe van Ørsted: "Het Borssele project ligt goed op schema. Met deze contracten hebben we het inkoopproces afgerond voor de belangrijkste, grote contracten. We hebben nu leveranciers voor de funderingen, turbines, kabels en de installatie van deze onderdelen en we hebben ook een onderhoudsbasis. Nu gaan we een nieuwe fase van het project in: het maken van de onderdelen en later de daadwerkelijke bouw van het windpark.”

 

Richard Jongen, commercieel directeur Wind van Sif: "Dit is de eerste keer dat Sif de funderingen gaat leveren voor een windpark van Ørsted. Met onze nieuwe assemblagefabriek en zeer modern diepzee kade op de Tweede Maasvlakte (haven van Rotterdam) is Sif ideaal gelegen en perfect uitgerust om de monopile funderingen efficiënt te produceren en af te leveren. Sif is zeer verheugd om bij te dragen aan een succesvol windpark op zee voor de Nederlandse kust, zoals Borssele 1+2."

 

Heiko Mützelburg, Managing Director en CEO van EEW SPC: "Met deze opdracht gaan we 2019 goed beginnen. En voor EEW OSB is het Borssele 1+2 windpark de eerste keer dat transition pieces buiten Groot-Brittannië worden geleverd. We danken Ørsted nogmaals voor de betrouwbare relatie die we in het verleden hebben opgebouwd.”

 

Lars Bender, vicepresident en hoofd Commercial & Sales van Bladt Industries: "We hebben de afgelopen tien jaar nauw samengewerkt met Ørsted bij het maken van funderingen en substations. Die samenwerking bevalt uitstekend en we zijn erg blij dat we die samenwerking nu ook voor het eerst in Nederland kunnen voortzetten.”

 

 

Informatie over de leveranciers

 

Sif

Sif is een toonaangevende producent van grote stalen buizen, die worden gebruikt als funderingscomponenten voor de offshore wind- en offshore olie- en gasmarkten, voornamelijk in de Noordzee. Sif combineert een sterk geautomatiseerde en flexibele productiefaciliteit met technologisch leiderschap op het gebied van rollen en lassen van zware staalplaten, gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring en innovatieve, intern ontwikkelde technieken en processen. Sif produceert voornamelijk monopiles, transition pieces en palen die worden gebruikt voor het verankeren van jacketfunderingen in de zeebodem voor offshore windturbines, evenals legs, heipalen en palen van jackets.

 

EEW SPC

Al meer dan 80 jaar staat de EEW Group bekend als een wereldwijde specialist voor de productie van stalen buisconstructies en bijbehorende pijpcomponenten. De EEW Special Pipe Constructions GmbH, gevestigd in de haven van Rostock (Duitsland), is een wereldwijde marktleider en dochteronderneming van de EEW-groep. EEW SPC garandeert de succesvolle fabricage van funderingsconstructies voor de offshore windsector en palen voor de offshore olie- en gasindustrie. Met de innovatieve energie en de toewijding van meer dan 500 werknemers, creëert EEW SPC innovatieve oplossingen voor de duurzame energiesector.

 

EEW OSB

EEW Offshore Structures Limited (Groot-Brittannië) is een dochteronderneming van EEW Special Pipe Constructions GmbH. Het bedrijf, dat is gelegen aan de rivier de Tees, beschikt over 17 hectare grond, meer dan 13.000 vierkante meter overdekte productiefaciliteiten en 2.000 vierkante meter aan straal- en verfinstallaties. Sinds de start van de productie in 2015 is het aantal medewerkers toegenomen tot meer dan 180. De faciliteiten zijn met name geschikt voor de productie van grote buisvormige offshore windfundamenten, met name transition pieces voor monopile funderingen.

 

Bladt Industries

Bladt Industries, gevestigd in Denemarken, is de wereldleider voor funderingen in de offshore windmarkt sinds de eerste grote windparken op zee rond 2002 in Europa werden gebouwd. Bladt heeft geproduceerd voor en was betrokken bij de fabricage van meer dan 1700 offshore windturbinefunderingen, zowel monopile funderingen als jacketfunderingen.

Bladt Industries heeft tot nu toe opdrachten ontvangen voor in totaal 21 offshore-substations voor windparken op zee. Al met al heeft Bladt Industries een zeer uitgebreide staat van dienst in de offshore windsector en heeft het veel ervaring met het uitvoeren van projecten voor grote wereldwijde klanten in de offshore windmarkt.

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771