Ørsted onderdeel expositie MuZEEum

Windparkontwikkelaar Ørsted en het maritiem museum MuZEEum uit Vlissingen gaan samenwerken. Ørsted, dat windpark Borssele 1+2 voor de Zeeuwse kust gaat bouwen, is binnenkort permanent te zien in het museum. Er komt een informatiepunt over Borssele 1+2 en er zijn video’s te zien over de bouw van het windpark. Ørsted wordt ook één van de hoofdsponsoren van het museum.
 
Steven Engels, directeur Nederland van Ørsted: “De komst van windpark Borssele 1+2 ligt goed op koers. Inmiddels zijn we in Vlissingen begonnen met de bouw van de onderhoudslocatie.  Met MuZEEum hebben we een partner gevonden die een goede bijdrage kan leveren aan voorlichting en educatie over windenergie.  Bovendien laat het op een levendige en interessante manier het heden en verleden van maritiem Zeeland laat zien. Wind op zee kan daarbij niet missen. We zien zeer uit naar de samenwerking.”
 
Onno Bakker, directeur van MuZEEum: “Wij laten graag onze bezoekers het belang van de nieuwste maritieme ontwikkelingen zien. De activiteiten van Ørsted en windpark Borssele 1+2 zijn daar een heel goed voorbeeld van. Wij zijn uitermate blij met Ørsted als partner van het Zeeuws maritiem muZEEum.”
 
Ørsted en windpark Borssele 1+2 zijn in het voorjaar voor het eerst zichtbaar in het museum. In 2020 wordt het windpark op zee, 23 kilometer van Westkapelle, gebouwd.

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771