Ørsted en KNRM starten samenwerking

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en windparkontwikkelaar Ørsted gaan samenwerken. De samenwerking start in Zeeland, waar Ørsted het windpark op zee Borssele 1+2 bouwt. 

Het energiebedrijf gaat KNRM helpen met fondsenwerving en de vier Zeeuwse kuststations van de KNRM (Breskens, Cadzand, Westkapelle en Neeltje Jans) financieel ondersteunen. De samenwerking wordt uitgebreid indien Ørsted in Nederland ook andere windparken op zee gaat bouwen.

Edward Zwitser, beheerder zakelijk netwerk KNRM: “Het is goed om te zien hoezeer Ørsted de waarde van de KNRM voor haar offshore activiteiten onderkent en die wetenschap ook gepaard laat gaan met een bijdrage aan de instandhouding van onze reddingstations langs de Zeeuwse kust.”
 
Steven Engels, directeur Nederland van Ørsted: “Reddingmaatschappijen zijn belangrijke organisaties. Veiligheid boven alles. Daarom werkt Ørsted in de landen waar we actief zijn graag samen met de reddingsmaatschappij. De KNRM is een bijzondere organisatie, omdat ze grotendeels draaien op vrijwilligers. Op zee zullen onze onderhoudsmedewerkers de KNRM regelmatig tegenkomen. We steunen deze sympathieke organisatie van harte. Om te beginnen in Zeeland, maar later wellicht ook in andere provincies.”

 

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771