Grote hoeveelheid explosieven zeebodem windpark Borssele 1+2

Bij het bodemonderzoek voor windpark Borssele 1+2 van Ørsted is een grote hoeveelheid explosieven aangetroffen. In totaal waren er 850 verdachte objecten. Uiteindelijk bleek het te gaan om zeven explosieven. De geplande ontploffingen worden uitgevoerd door de Koninklijke Marine.
Graham Moates, projectmanager locatieonderzoek van Ørsted: “Het is een bijzonder gebied omdat het op de vliegroute tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk ligt. Daar werden veel bommen gedropt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom troffen we dan ook veel verdachte objecten aan. Midden oktober ronden we het bodemonderzoek en het opruimen helemaal af. Daarna is de zeebodem gereed voor de bouw van het windpark Borssele 1+2.” In december start Ørsted met de installatie van de funderingen voor het windpark.

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771