Eerste turbine Borssele 1&2 geïnstalleerd

Afgelopen weekend is de eerste Siemens Gamesa 8 MW turbine van windpark Borssele 1&2 geïnstalleerd. Donderdag vertrok installatieschip Sea Challenger (DEME) vanuit de haven van Esbjerg met vier turbines naar de locatie van Borssele 1&2 op de Noordzee. Het windpark krijgt in totaal 94 turbines en zal een hoeveelheid groene elektriciteit leveren die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens.
Deze foto kan worden gebruikt indien Ørsted/Sky Pictures als bron wordt vermeld
Deze foto kan worden gebruikt indien Ørsted/Sky Pictures als bron wordt vermeld

DEME Offshore voert de installatie van de turbines en de funderingen uit. Inmiddels zijn 51 van de 94 funderingen geïnstalleerd. Van Oord installeert de kabels van Borssele 1&2. Daarvan zijn er inmiddels 37 (van de 94) geïnstalleerd.

Ørsted doet zijn uiterste best om tijdens de coronacrisis de bouw van het offshore windpark door te laten gaan. Dit doen we op een manier waarbij de gezondheid en veiligheid van de werknemers op één staat. Vooralsnog lukt dit en ligt de bouw op schema. Daarbij worden we geholpen door een goede samenwerking met onze onderaannemers. En een constructieve dialoog met nationale en lokale autoriteiten die de benodigde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op een intelligente manier implementeren.

Kijk voor meer foto’s op onze Instagram pagina.

Klik hier

 

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771