Eerste turbines onderweg naar windpark Borssele 1&2

De eerste Borssele 1&2 turbines zijn onderweg naar het Nederlandse deel van de Noordzee. Ze worden met het installatieschip Sea Challenger (DEME Group) naar de plek van het windpark gebracht. De ‘load out’ van de eerste turbines voor Borssele 1&2 verliep volgens planning. Volgende week worden de eerste turbines geïnstalleerd.

Ørsted doet zijn uiterste best om tijdens de coronacrisis de bouw van het offshore windpark door te laten gaan. Dit doen we op een manier waarbij de gezondheid en veiligheid van de werknemers op één staat. Vooralsnog lukt dit en ligt de bouw op schema. Daarbij worden we geholpen door een goede samenwerking met onze onderaannemers. En een constructieve dialoog met nationale en lokale autoriteiten die de benodigde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op een intelligente manier implementeren.

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771