Nieuwe video’s Borssele 1&2 en Hollandse Kust Noord

Directeur Steven Engels van Ørsted Nederland en constructiemanager Klaasjaap Buijs hebben ons windpark in aanbouw Borssele 1&2 bezocht. Ze werden vergezeld door journalisten van NOS, Financieele Dagblad, SBS6, Omroep Zeeland en PZC. Ørsted vindt het belangrijk om aan een breed publiek te laten zien welke ontwikkelingen in het kader van groene energie plaatsvinden. Windpark Borssele 1&2 is één van de belangrijkste zichtbare voorbeelden van de energietransitie. Het windpark levert vanaf eind dit jaar een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens. Het laten zien van de succesvolle voortgang vergroot het draagvlak. Uiteraard hebben we bij de bezoeken maatregelen genomen in verband met Corona.

In deze video laat Klaasjaap Buijs het windpark Borssele 1&2 in aanbouw zien:

Steven Engels was onder de indruk van Borssele 1&2 in aanbouw. Van een papieren project is Borssele 1&2 inmiddels ruimschoots een echt zichtbaar project geworden. Borssele 1&2 toont volgens hem zekerheid, door zelfs in COVID-19 tijden goed op schema te liggen. Ørsted staat inmiddels klaar om ook met windpark Hollandse Kust Noord aan de slag te gaan. Het investeringsbesluit is genomen en Ørsted heeft innovatieve offshore demonstraties voor systeemintegratie in het bod opgenomen. Verder heeft Ørsted ambitieuze plannen voor het uitbouwen van onshore waterstofproductie gelinkt aan wind op zee.

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771