Eén turbine Borssele 1 & 2 buiten gebruik wegens storing en brand

Eén van de turbines van het offshore windpark Borssele 1 & 2 van Ørsted heeft een storing en vervolgens brand gehad in de nacelle (gondel).
Er waren geen medewerkers aanwezig toen de brand uitbrak en er is niemand gewond geraakt. De turbinefabrikant Siemens Gamesa onderzoekt in nauwe samenwerking met Ørsted de oorzaak van de storing.

De beschadigde turbine wordt gedemonteerd en Ørsted bekijkt welke onderdelen van de turbine mogelijk hergebruikt kunnen worden. De overige 93 turbines van Borssele 1 & 2 vertonen geen afwijkingen. Het offshore windpark blijft draaien, met uitzondering van de beschadigde turbine en twee andere turbines die er direct op zijn aangesloten. Deze twee turbines hebben geen schade opgelopen en vertonen geen afwijkingen. Ørsted werkt eraan om deze twee turbines zo snel mogelijk weer online te krijgen. 

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771