Ruben Dijkstra nieuwe directeur Ørsted Benelux

Ruben Dijkstra, momenteel directeur Offshore Wind bij energiebedrijf Eneco, treedt op 1 september in dienst bij Ørsted als de nieuwe directeur voor de Benelux.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van Ruben Dijkstra zal zijn om Ørsted in de Benelux verder te ontwikkelen en te laten groeien. Nederland en België samen streven naar een uitbouw van meer dan 28 GW offshore wind in 2030. De integratie met waterstof wordt daarbij steeds belangrijker. Ruben Dijkstra gaat daarom nauw samenwerken met zijn voorganger Steven Engels, die nu verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van hernieuwbare waterstof in de Benelux.

Rasmus Errboe, verantwoordelijk voor Continentaal Europa bij Ørsted: “Ik ben verheugd Ruben Dijkstra te verwelkomen bij Ørsted. Hij werkt sinds 2009 voor Eneco en kent de Nederlandse en Belgische duurzame energiemarkten erg goed. Hij heeft veel ervaring met het ontwikkelen en realiseren van een portfolio van offshore windprojecten in een zeer competitief landschap.”

Ruben Dijkstra: "Ik kijk er echt naar uit om bij Ørsted aan de slag te gaan. Ørsted is de onbetwiste wereldleider in offshore wind. Het Nederlandse en Belgische deel van de Noordzee zijn zeer geschikt voor wind op zee. Bovendien herbergt de Benelux verschillende industriegebieden, met een grote behoefte aan elektriciteit en groene waterstof van windparken. Ørsted is uitstekend gepositioneerd om versneld offshore wind capaciteit te realiseren en daarmee een belangrijke positieve bijdragen te leveren aan de ecologie én een geïntegreerd flexibel energiesysteem.”

Media Relations NL

bregr@orsted.com

+31 6 44021771