Marktleider wind op zee

Ørsted is wereldwijd marktleider op het gebied van windenergie op zee. ’In Nederland hebben we windpark Borssele 1&2 gebouwd.

Wereldwijd marktleider 

Ørsted is marktleider op het gebied van windparken op zee. Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn onze grootste en snelst groeiende marken. Meer informatie over onze parken is hier te vinden. Wind op zee speelt een belangrijke rol bij de transformatie naar groene energie. Het potentieel is groot. In 2016 hebben we onze 1000e windturbine op zee geïnstalleerd. Een kwart van de totale capaciteit van windenergie op zee is ontwikkeld door Ørsted.

Wind op zee in Nederland

Nederland wil in 2023 in totaal bijna 4,5 GW aan windenergie op zee operationeel hebben. Ørsted onderschrijft de Nederlandse ambities van harte. De Noordzee is erg geschikt voor het ontwikkelen van windenergie op zee. Er staat veel wind en de condities van de bodem zijn goed. Nederland heeft bovendien een sterke keten van bedrijven en producenten op het gebied van windenergie op zee.

Nederlandse bedrijven

Ørsted heeft bij de bouw van al haar windparken op zee samengewerkt met Nederlandse bedrijven. Meer informatie voor leveranciers vindt u hier.

Ons windpark Borssele 1&2

Wilt u leverancier worden?