Over Ørsted

Wij zetten ons in voor een wereld die volledig draait op groene energie

De klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen voor het leven op aarde. Op dit moment draait de wereld vooral op fossiele energie. We dienen de manier waarop we de wereld van energie voorzien te veranderen: van fossiele naar groene energie. Ørsted staat voor een wereld die volledig draait op groene energie. We willen de manier waarop we mensen van energie voorzien drastisch veranderen, door groene, onafhankelijke en economisch rendabele energie te ontwikkelen. Daarmee creëren we waarde voor de samenleving en voor onze stakeholders.

Een decennium geleden zijn we begonnen met de transformatie van een zwart naar een groen energiebedrijf. Sindsdien hebben we ons kolengebruik met 73% gereduceerd en onze CO2 uitstoot meer dan gehalveerd

In 2023 werken we volledig zonder kolen en hebben we onze CO2 emissie met 96% gereduceerd. In 2017 hebben we onze olie- en gasproductiedivisie verkocht.
De afgelopen 25 jaar zijn we wereldwijd marktleider windenergie op zee geworden. We hebben een marktaandeel van 25 procent. We ontwikkelen, bouwen en exploiteren windparken op zee en leveren nu al elektriciteit voor 9,5 miljoen mensen. In 2025 willen we met onze windparken 30 miljoen mensen van elektriciteit voorzien.

Onze energiecentrales gaan draaien op biomassa in plaats van op kolen. Een ander onderdeel van onze bio-energie activiteiten is de REnescience technologie. Daarmee zetten we met behulp van enzymen huishoudelijk afval om in energie.

We leveren moderne, slimme groene energieoplossingen aan onze klanten (groothandel, zakelijk en huishoudens). Met ons netwerkbedrijf Radius leveren we energie aan bijna één miljoen huishoudens en bedrijven in Kopenhagen en omgeving. We werken aan een slimmer netwerk.

We zetten met enzyment huishoudelijk afval om in energie
Ons bedrijf is vernoemd naar Hans Christian Ørsted, één van de bekendste Deense wetenschappers, die bekend stond om zijn innovatie. Door zijn nieuwsgierigheid, toewijding en interesse in de natuur ontdekte hij in 1820 elektromagnetisme. De kwaliteiten van Hans Christian Ørsted zijn precies wat we nu nodig hebben om de manier waarop we energie leveren aan mensen drastisch te veranderen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. We hebben een beursnotering aan Nasdaq Copenhagen (Orsted). We hebben 5800 medewerkers, die samen met onze partners werken aan de energietransitie.

Neem hier contact met ons op of volg ons op Twitter (Nederlandstalig), Facebook, LinkedIn, Instagram of YouTube voor meer informatie over hoe we een wereld kunnen creëren die draait op groene energie.