Een duurzaam energiebedrijf dat klimaatactie onderneemt
Bestrijding van klimaatverandering is de kern van onze activiteiten als duurzaam energiebedrijf. Maar één energiebedrijf alleen kan de klimaatcrisis niet oplossen.
Laten we samenwerken om klimaatmaatregelen te nemen
De wetenschap stelt dat we voor 2030 onze wereldwijde koolstofuitstoot tenminste moeten halveren om een klimaatramp te voorkomen, maar de uitstoot blijft elk jaar stijgen.
Aangezien 73% van onze CO2-uitstoot afkomstig is van fossiele brandstoffen is het van groot belang om deze te vervangen door hernieuwbare energie, om zo klimaatverandering tegen te gaan.
We moeten dit op de juiste manier doen en de voordelen van de energietransitie voor de natuur, de maatschappij en de economie benutten. Om dit te bereiken moeten bedrijven en overheden samenwerken.
Lees hier meer over wat we nodig hebben:
- Meer duurzame energie. Voor duurzame energiebedrijven zoals Ørsted betekent dat een groter aanbod, door een versnelde uitrol van groene energieoplossingen zoals wind- en zonne-energie en Power-to-X-technologieën. Als wereldleider in offshore windenergie onderzoeken wij hernieuwbare energie-oplossingen op verschillende locaties wereldwijd.
- Wetenschappelijk onderbouwde CO2-reductie doelstellingen. Bij het streven naar net-zero doelstellingen moeten bedrijven geloofwaardige doelstellingen vaststellen die gebaseerd zijn op de wetenschap - en CO2-compensatie enkel toepassen op de moeilijkst te bestrijden restemissies. Wij zijn er trots op dat wij het eerste energiebedrijf ter wereld zijn met een gevalideerd, wetenschappelijk onderbouwd net-zero doelstelling die onze gehele waardeketen omvat. Wij liggen op koers om in 2025 koolstofneutraal te zijn bij de opwekking en exploitatie van energie. Ons volgende doel is het koolstofvrij maken van onze toeleveringsketen
- De zorg voor natuur centraal stellen in de bedrijfsstrategie. Biodiversiteitsverlies en klimaatverandering zijn onderling verbonden crises - we kunnen de ene niet oplossen zonder de andere aan te pakken. Als we groene energie bouwen, moeten we dat goed doen - op een manier die de natuur herstelt en verbetert. Wij hebben de ambitie om een netto positief effect op de biodiversiteit te hebben bij alle nieuwe projecten voor hernieuwbare energie die wij vanaf 2030 realiseren.
- Waarde creëren verder dan de waardeketen. Waarde creëren verder dan de waardeketen. De overgang naar groene energie moet een race naar de top worden - niet alleen het bouwen van hernieuwbare energie tegen lage kosten, maar ook het genereren van echte, duurzame waarde voor de natuur, de samenleving en de economie.