Wind op zee


Nederland wil in 2023 in totaal bijna 4,5 GW aan windenergie op zee operationeel hebben. Ørsted onderschrijft de Nederlandse ambities van harte.


De Noordzee is erg geschikt voor het ontwikkelen van windenergie op zee. Er staat veel wind en de condities van de bodem zijn goed. Nederland heeft bovendien een sterke keten van bedrijven en producenten op het gebied van windenergie op zee. Ørsted is wereldwijd marktleider op het gebied van windenergie op zee en in Nederland hebben we windpark Borssele 1&2 gebouwd.

Borssele windparken

Windpark Borssele 1&2

Windpark Borssele 1&2 is ons eerste windpark op zee in Nederland. De jaarlijkse productie van dit windpark is genoeg om 1 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Waar ter wereld zijn we actief?


Als wereldleider in duurzame energie hebben wij meer offshore windparken gebouwd dan enige andere ontwikkelaar ter wereld - waaronder het eerste windpark Vindeby en het grootste park ter wereld, Hornsea 2. Onze windparken zijn overal ter wereld te vinden, voor de kust van de Verenigde Staten, Taiwan, Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koningrijk en Nederland.

Een overzicht van onze projecten is te vinden op de kaart.

Groene waterstof

Groene waterstof gaat nodig zijn om de CO2-uitstoot van de Nederlandse industrie te reduceren.

Systeemintegratie

Kunnen we een betaalbaar, duurzaam en betrouwbaar energiesysteem aanleggen dat volledig groen is?