Borssele wind farm overview

De Nationale Klimaatweek

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken


Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.


Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de Zeeuwse Bibliotheek het initiatief genomen om samen met organisatie en bedrijven de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. Een mooi initiatief waar Ørsted graag aan bijdraagt. De Zeeuwse Klimaatweek sluit perfect aan bij de Nationale Klimaatweek die in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken in dezelfde week wordt gehouden.

Tijdens de Zeeuwse klimaatweek onderzoeken we wat de bewoners in Zeeland echt willen weten over de energietransitie.

 

Duik met ons in de wereld van windenergie op zee


Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel we eigenlijk weten over de kracht van de wind op zee?

Wij gingen de straat op om te ontdekken wat mensen écht weten over dit baanbrekende energie-initiatief voor de Zeeuwse kust. We hadden ook een afspraak met Pieter, dé expert op het gebied van wind op zee. Ben jij klaar om meer te leren over deze wind van verandering? Blijf kijken, want de toekomst van duurzame energie begint hier.

Ontdek de toekomst van groene waterstof


Groene waterstof: je hebt er vast wel eens van gehoord, maar hoe werkt dit eigenlijk?

In Zeeland zijn plannen voor een waterstoffabriek en wij willen weten wat de Zeeuwen ervan vinden. Samen met Gerben, onze waterstof expert, gaan we dieper in op deze opkomende energiebron. Hoe werkt het? Wat zijn de risico’s? Bekijk de video als jij ook meer wilt weten over waterstof energie.

Ontdek je toekomst in de energiesector van Zeeland


De energietransitie in Zeeland is in volle gang, met wind op zee en waterstof op het land. Ontdek de overvloed aan kansen en banen die deze groeiende sector te bieden heeft. In onze video leer je welke carrièremogelijkheden er zijn en welke opleidingen je kunt volgen om je bij te dragen aan deze energietransitie. Bekijk de video als je klaar bent de energietransitie in gang te zetten.

Schrijf je in voor de Ørsted nieuwsbrief en lees waar we op dit moment aan werken

Je ontvangt achtergrondverhalen van onze experts en we geven je regelmatig updates over onze projecten, samenwerkingen, plannen en meer.